meny X

Mozart/Grieg/Schumann

Available in: enEnglish

DATO / TID

Onsdag 26.06. 2019
kl.18:00

ARENA

Risør kirke

Kjøp billett

Program for konserten:

Mozart er tilbake i Risør, og på denne konserten i et litt større kammerformat med fagottkonserten, som fortsatt må regnes som noe av det ypperste som finnes i sjangeren.

Vi starter med norsk romantikk, men kanskje ikke det mest nasjonalromantiske av Griegs verk. Her er ungdommelig friskhet, med forbilder som Schumann og Mendelssohn i bakgrunnen og en komponist som viser at han også behersker de store formene.

I løpet av festivalen vil vi få flere sjanser til å gjøre oss kjent med Lieden, som ikke bare er en sang med akkompagnement, men en helt egen sjanger hvor sang og akkompagnement går opp i en høyere enhet for å gjenskape det poetiske utgangspunktet: diktet. Blant de fremste Lied-komponistene etter Schubert, finner vi blant andre Schumann og Richard Strauss. I knippet på denne konserten får du høre sanger fra Schumanns store sangår 1840, og samlingen Myrten er selveste bryllupsgaven fra Robert til Clara.

Strauss’ sanger er like utsøkte med pianoakkompagnement (han spilte ofte selv) som i orkesterarrangement. Sangene som er valgt ut her er blant hans mest populære, hvor sang og piano smelter sammen til en overjordisk vakker enhet.

Det er mange store pianister som er blitt undervist av mesteren Theodor Leschetizky, selv en formidabel pianist, som også skrev flere virtuose klaverstykker. Her en kammermusikkperle, bygget over Beethovens Andante favori.

Før Mozart blir vi tatt inn i Skrjabins magiske og fantastisk vakre pianoklanger. Dette er fra hans tidlige periode, før han dukket ned i mystisisme og fant en helt egen tonalitet.

 

Program for konserten 

  • Edvard Grieg (1843 – 1907)

Fiolinsonate nr. 1 i F dur, op. 8 (1865)

Allegro con brio

Allegretto quasi Andantino

Allegro molto vivace

Eldbjørg Hemsing, fiolin og Georgy Tchaidze, klaver

 

 

  • Richard Strauss (1864 – 1949)

Morgen, op. 27

Ständchen, op. 17

Allerseelen, op. 10

Die Nacht, op. 10

Zueignung, op. 10

 

  • Robert Schumann (1810 – 1856)

Myrten, op. 25

Widmung

Der Nussbaum

Die Lotusblume

Lied der Suleika

Weit, weit

Du bist wie eine Blume

Ann-Helen Moen, sopran og Ingrid Andsnes, klaver

 

 

PAUSE

 

 

  • Theodor Leschetizky (1830 – 1915)

Variasjoner over et tema av Beethoven

Christoph Hartmann, obo og Nils Anders Mortensen, klaver

 

  • Alexandr Skrjabin (1871 – 1915)

Five preludes, op. 16 (1895)

Georgy Tchaidze, klaver

 

  • Wolfgang Amadeus Mozart (1756 – 1791)

Fagottkonsert i B-dur, KV 191 (1774)

Allegro

Andante ma Adagio

Rondo: tempo di menuetto

Martin Kuuskmann, fagott

Anna-Liisa Bezrodny, fiolin, Eldbjørg Hemsing, fiolin, Arvid Engegård, fiolin, Alex Robson, fiolin, Ida Bryhn, bratsj, Juliet Jopling, bratsj, Jan-Erik Gustafsson, cello, Jan Clemens Carlsen, cello, Christoph Hartmann, obo, Ingunn Lien Gundersen, obo, Julius Pranevicius, horn, Marinette Tonning-Olsen, horn

ARENA: Risør kirke

Available in: enEnglish