INFO Close
Kjøp billett

Marit Larsen

TORSDAG 29. JUNI 2023 KL.20:30

Marit Larsen er klar for en eksklusiv konsert under Risør kammermusikkfest!

Hun har med seg både nytt og velkjent gammelt materiale fra sin unike popkatalog, og konserten er en reise gjennom over tjue år med egenkomponert musikk.

Til Risør har hun med seg sin faste strykekvartett Oslo Strings med Kaja Fjellberg Pettersen i spissen, og musikerne Christer Slaaen og Siv Jakobsen. Det er med andre ord duket for et musikalsk høydepunkt i Risørhuset, og det er bare 300 plasser i salen – du vet hva du har å gjøre!

Marit Larsen er en av Norges aller fremste komponister og låtskrivere. Under eget navn har hun gitt ut fire album. I 2022 fikk vi også høre henne på norsk for aller første gang. Marit Larsen er endelig tilbake med ny musikk, og som vi gleder oss til å endelig høre hennes eviggrønne popperler og våre nye favoritter i Risør.

Marit Larsen tok popverdenen med storm allerede på slutten av 1990-tallet som den ene halvparten i duoen M2M. Debutsingelen ”Don’t Say You Love Me” ble raskt en global hit, og til sammen solgte M2M over 12 millioner singler og album på verdensbasis.

I de senere år har hun gjort stor suksess som soloartist, og har markert seg som en av Norges aller fremste komponister og låtskrivere. Under eget navn har hun gitt ut fire album. Det siste av dem, det kritikerroste “When The Morning Comes”, ble sluppet i 2014, og er det første albumet hun også har produsert selv.

I 2016 fikk vi bli med Larsen bort til det hjørnet i baren der Joni Mitchell og Gillian Welch sitter. Flere strenger, mer sjel. Svinge ut på et sidespor forbi den rendyrkede popmusikken og bort til folken. En vei man hele tiden har visst at Larsen ville bevege seg inn på, uten å helt vite når.

Oslo Strings

Oslo Strings har etablert seg som et ledende strykeensemble med høy kompetanse på samspill med pop- og rockarister. De jobber aktivt med å utfordre grensene for hva og hvor et strykerensemble tradisjonelt opererer. De improviserer, korer, trakterer en rekke instrumenter, leker med elektronikk og klanger og skriver egne arrangementer.

Oslo Strings har samarbeidet med en rekke store artister de senere år, blant andre Nils Bech, Sivert Høyem, Maria Mena, Madrugadaog Karpe. Oslo Strings er også mye brukt i studio, både til filmmusikk og plateinnspillinger.

http://www.maritlarsen.com/

Fremhevet foto: Ingrid Pop

ARENA: Risørhuset