meny X

Onsdagskveld på Hødnebø med POING og Maja S. K. Ratkje

Available in: enEnglish

DATO / TID

Onsdag 26.06. 2019
kl.22:00

ARENA

Hødnebø Buvikveien 21

Kjøp billett

POING og Maja S.K. Ratkje

Berlin var et mekka for musikk på 20-tallet. Innbyggerne var grepet av dansefeber etter den harde krigen og stormet til dansepalassene som hadde store swingorkestre. Det mest berømte dansestedet, Moka Efti, var en orgie i eksotisme, med mauriske buer, panoramamalerier og orientalske salonger.

I den frigjorte byen var jazz populært, og det var ofte jøder som opptrådte som agenter eller orkesterledere for svarte musikere. Nå i etterkant vet vi at dette ikke fikk fortsette så lenge…

På denne konserten fremfører sangeren Maja S. K. Ratkje og trioen POING cabaretmusikk fra den intense hovedstaden der Bertolt Brecht og Kurt Weills musikal Tolvshillingsoperaen ble så populær at «alle» kunne sangene derfra.

Trioen POING med vokalist Maja S. K. Ratkje er blitt omtalt som norsk musikklivs fineste, frekkeste og mest nyskapende aktører. Samarbeidet mellom Ratkje og POING startet i 1999, da hun skrev stykket “essential extensions” til ensemblet, deres første verk. Et år senere stod de sammen på en scene i Saunabar i Helsinki og framførte sanger av Kurt Weill og Bertolt Brecht til alles store overraskelse. Siden da har de gjentatt suksessen med årlige natt-til-1.mai-konserter på brune puber som Tranen i Oslo for et feststemt publikum.

POING og Maja S. K. Ratkje fremfører sanger fra de siste hundre år med temaer som kretser rundt kapitalens innvirkning på hver og én av oss.  Repertoaret inkluderer alt fra nasjonalsanger fra utdødde sosialiststater til poplåter fra 80-tallet, folkemusikk og arbeidersanger fra hele verden. Musikk og tekster av Kurt Weill og Bertolt Brecht, Alf Prøysen, Rudolf Nilsen, John Lennon og Tom Waits er sentrale i dette prosjektet, for å nevne noen.

Konsertene har vart i flerfoldige timer, med gjester – profesjonelle som amatører – med diktopplesning og med appeller. En tilsynelatende usaklig blanding har etter hvert utkrystallisert seg som en ny, sosialistisk fortolkningstradisjon med et konsept som ble oppfattet som frekt fordi det var hinsides ironisk, anarkistisk fordi det var motsetningsfylt, og nostalgisk bortenfor sentimentalitet og korrekt fortolkningstradisjon.

POING:
Rolf-Erik Nystrøm, saksofon
Frode Haltli, akkordeon
Håkon Thelin, kontrabass

Maja S. K. Ratkje, vokal, fele, theremin m.m.

Foto (øverst): Geir Dokken

ARENA: Hødnebø Buvikveien 21

Available in: enEnglish