Mer…

Lydseminar i Risør

Forsterkning av klassisk musikk, og kombinasjon av akustisk og elektrisk musikk er i kraftig utvikling.

Risør kammermusikkfest, i samarbeid med Krinkastningsorkesteret og Det Norske Kammerorkester, erkjenner at det må legges opp til nært samarbeid mellom lydprodusenter, musikere og arrangører for å videreutvikle kvaliteten og kunnskapen i dette feltet.

Vi har derfor lagt opp til en workshop/arbeidsskole under årets kammermusikkfest i Risør, 26 juni – 1 juli 2018.

Lydprodusent under festivalen er i år, som de siste seks årene, Asle Karstad. Et navn som for mange er synonymt med forsterkning av akustiske instrumenter og klassisk musikk.

I løpet av festivalen produseres det en rekke akustiske og forsterkede konserter. De forsterkede konsertene foregår både innendørs og utendørs, i mindre og større settinger, fra konsertlokale på Hødnebø til utekonsert på Stangholmen. Asle Karstad har ansvar for disse.

Mer om festivalen her: https://kammermusikkfest.no/

Til denne sommer-workshopen er det allerede invitert fire håndplukkede lydprodusenter, men vi ønsker å åpne for deltakelse for en femte person fra lydmiljøet. Denne personen blir plukket ut etter henvendelse med forklaring om hvorfor akkurat du skal få denne plassen.

Innholdet vil først og fremst bestå i det faglige felleskapet mellom flere lydprodusenter gjennom samarbeid om, og drøfting av, løsninger ved de ulike arrangementene.

Workshopen er kostnadsfri for deltakerne, og festivalen sørger for lokal overnatting (rom i private hus, da det ikke er hotellkapasitet i Risør).

En forutsetning er at du allerede er profesjonell i faget, er genuint interessert i akustisk lydforsterkning og klassisk musikk, samt allerede har noe erfaring med slikt arbeid.

For å sikre deg denne ene plassen må du:

*Sende en beskrivelse av deg selv, ditt tidligere arbeid, og hvorfor du mener du bør få plassen.

*Ha anledning til å være i Risør i hele festivalperioden (26. juni – 1. juli)

*Kunne dekke egen transport til og fra Risør

*Være villig til å fungere under produksjonsledelse under festivalen.

 

Søknader vurderes fortløpende, søknad sendes til larsenmusic@gmail.com