INFO Close

Benjamin Appl

– baryton

Barytonen Benjamin Appl blir feiret av både publikum og kritikere og har av Financial Times blitt beskrevet som «den mest lovende av dagens kommende lieder-sangere».

Appl ble kåret til Artist of the Year under Gramophone Award i 2016 og var medlem av BBC New Generation Artists fra 2014-16. Han har opptrådt ved scener som Barbican Centre London, Concertgebouw Amsterdam, Wiener Konzerthaus og Philharmonie de Paris.

Appls inngang til musikken var som korist i det anerkjente guttekoret Regensburger Domspatzen. Han fortsatte senere studiene ved Hochschule für Musik und Theater München og til slutt ved Guildhall School of Music & Drama i London. Han har også blitt undervist av den legendariske sangeren Dietrich Fischer-Dieskau, noe han selv beskriver som «uvurderlige år som hadde en enorm innflytelse på meg».

Nå er Appl etterspurt på verdens mest prestisjetunge scener og samarbeider med ensembler som NHK Symphony Orchestra, Staatskapelle Dresden, Philharmonia Orchestra, og Akademie für Alte Musik Berlin – for å nevne noen.

Fram til 2021 tilhørte Benjamin Appl plateselskapet Sony Classical til han nylig inngikk et langsiktig samarbeid med Alpha Classics.

Foto: Lars Borges_Sony Classical