INFO Close

frankågunnar

Frank Havrøy (vokal)

Gunnar Flagstad (piano)

Frank Havrøy og Gunnar Flagstads sin duo går helt tilbake til tidlig på 1990-tallet, da de som unge musikkstudenter ved Norges musikkhøgskole fant hverandre gjennom en felles lidenskap for Lieder. Det var imidlertid ikke før nesten tjue år senere, i 2009 da Frank og Gunnar ble utfordret av samtidsmusikkfestivalen ILIOS (Harstad, Norge) til å lage en «moderne Lieder Abend for et moderne publikum», at duoprosjektet frankågunnar så lyset.

De siste årene har frankågunnar hovedsakelig fokusert på Franz Schubert.  Frank og Gunnar har gjort sine egne utforskninger av partituret til Schuberts Schwanengesang, og laget sine personlige frankågunnar-versjoner av Schuberts ikoniske sanger. Denne nye CD med høyst personlige versjon av Schuberts sangsyklus Schwanengesang er gitt ut på det klassiske plateselskapet Simax. Denne syklusen (som komponisten egentlig ikke hadde forestilt seg som en syklus, men som ble det etter hans død) er et av Schuberts mest ikoniske verker. Mange av de 14 sangene i samlingen, slik som ”Ständchen”, ”Der Doppelgänger” og ”Das Fischermädchen” er blant Schuberts mest kjente.

frankågunnar utfordrer den klassiske liedtradisjonen med sin åpne tilnærming, og med det skaper de helt nye interpretasjoner av sangene. Det er en multisjanger-tilnærming, der hver eneste musikalske ide bringes til torgs og utforskes. Resultatet er et musikalsk landskap der alt er lov, samtidig som de originale sangene aldri mistes av syne. Så, selv om sangene har blitt rearrangert og dratt i alle retninger, er det ingen tvil om at det fremdeles er den fantastiske musikken til Franz Schubert som står i sentrum.

Frank Havrøy og Gunnar Flagstad er begge ansatt på Norges musikkhøgskole. De er også aktive frilans musikere, involverte i en stor bredde av norsk musikkliv: Frank som sanger, skuespiller, komponist og mangeårig medlem av vokalensemblet Nordic Voices, Gunnar som en svært ettertraktet og allsidig pianist som jevnlig opptrer sammen med en rekke av Norges fremste musikere på festivaler og konsertscener i Norge og i utlandet.