INFO Close

Ingrid Søfteland Neset

fløyte

Ingrid Søfteland Neset er en prisbelønt norsk fløytist. Hun er kjent fra en rekke konserter med orkestre som Bergen Filharmoniske Orkester og fra plateinnspillingen med sin eldre bror saksofonisten Marius Neset.

Neset begynte å spille fløyte i en alder av ti år. Hun var elev ved musikklinja på Langhaugen videregående skole fra 2008–2010. Hun var også en del av talent-klassen «Unge Musikere» på Griegakademiet der hennes lærer var professor Gro Sandvik. Hun har deltatt i mesterklasser med verdenskjente fløytister, som Sharon Bezaly, Ian Clarke, Wissam Boustany. I løpet av sommeren 2009 ble hun invitert til fløyte-workshop i Weggis i Sveits, arangert av den anerkjente fløytisten og fløytelæreren James Galway.

Neset ga i 2009 fem konserter med trioen Jenter fra Bergen på Fartein Valen-festivalen i Haugesund. Hun spilte med orkesteret Ung Symfoni på Festspillene i Bergen og for den norske kongefamilien på Austevoll samme år. I 2013 deltok hun på brorens album Birds med etterfølgende festival-opptredener blant annet på Vossajazz, og deretter på albumet Escapism (2013). Neset har samarbeidet med den danske kunstneren Fallulah (Maria Apetri), noe som resulterte i en opptreden på Isle of Wight-Festivalen i England.

Neset har sin utdannelse fra Det Kongelige Danske Musikkonservatorium der hun har studert med solofløytist i Danmark Radios Symfoniorkester; Ulla Miilmann. Fra 2015 har Neset vært ansatt som solofløytist i Stavanger Symfoniorkester. Hun ble i 2016 tildelt Léonie Sonnings Talentpris. Pengepremien skal gå til et stort bestillingsverk av Marius Neset som vil bli fremført på hennes debutkonsert i København den 13. september 2017. I mai 2017 deltok Ingrid Neset i Kobe internasjonale fløyte-konkurranse i Japan, som den eneste fra Norden.