INFO Close

Jie Zhang

Piano

Jie Zhang anses for å være en av de mest lovende solo pianister i Norge i dag. Hun har vist sine mange sider i konserter fra Kina i øst til New York i vest, fra Svalbard i nord til Spania og Italia i sør.

Hun har spilt med alle de viktigste symfoniorkestrene i Norge. Hun har vært solist ved Peer Gynt festivalen med Peer Gynt Kammerorkester for et publikum på 3000 (utendørskonsert), med Filharmonien i Bergen, med Kristiansand Symfoniorkester, med Norsk Rikskringkastings Symfoniorkester, med Trondheim Symfoniorkester og med Oslo Symfoniorkester i Oslo Konserthus på nasjonaldagfeiringen.

Jie er også en dedikert utøver av kammermusikk og spiller jevnlig med musikere som sanger Mari Eriksmoen, fiolinistene Elbjørg Hemsing, Catharina Chen, bratsjist Ellen Nisbeth og andre over hele Europa og Skandinavia.

Jie ZHANG er født i Shandong provinsen i Kina. Hun begynte å spille piano da hun var fem år gammel. Senere flyttet hun til Shanghai og studerte under professor CHEN Qing Feng. Hun gikk ut fra den videregående musikkskolen tilknyttet Shanghai Musikkonservatorium i 2003 med usedvanlig gode resultater. Kort tid etter det flyttet hun til Norge der hun ble opptatt ved Norges musikkhøgskole og begynte å studere under professor Haavard Gimse. I 2006 – 2007 var hun utvekslingsstudent ved Hochschule für Musik und Theater i Hamburg under professor Marian Migdal. Tilbake i Oslo fortsatte hun sine studier, nå først og fremst under den verdenskjente pianisten, professor Leif Ove Andsnes.