INFO Close

Julian Bliss

klarinett

Julian Bliss er en av verdens fineste klarinettister, og endelig kommer han tilbake til Risør. Han utmerker seg som solist, kammermusiker, jazzartist, masterclass-leder og utrettelig musikalsk oppdagelsesreisende. Han har inspirert en generasjon unge musikere som utvikler av instrumenter i Conn-Selmer-serien med rimelige klarinetter, og introduserer et betydelig nytt publikum til instrumentet sitt.

Bliss begynte å spille klarinett som fireåring og studerte ved University of Indiana og i Tyskland under Sabine Meyer.

Julian Bliss har spilt på de fleste av verdens ledende festivaler og spillesteder, inkludert Gstaad, Mecklenburg Vorpommern, Verbier, Wigmore Hall (London) og Lincoln Centre (New York). Som solist har han dukket opp med et bredt spekter av internasjonale orkestre, fra Sao Paolo Symphony, Orchestre de Chambre de Paris, og Auckland Philharmonia, til BBC Philharmonic Orchestra, London Philharmonic og Royal Philharmonic Orchestra.

I 2010 etablerte han Julian Bliss Septet, og laget programmer inspirert av the King of Swing, Benny Goodman, og latinmusikk fra Brasil og Cuba. Disse har blitt fremført i stappfulle hus på festivaler, Ronnie Scotts (London), Concertgebouw (Amsterdam), og over hele USA.

Platene får fantastiske anmeldelser. Nyere prosjekter inkluderer Mozart & Weber-kvintetter med Carducci strykkvartett, Schuberts Shepherd on the Rock med Christopher Glynn (piano) og Sophie Bevan (sopran), Steve Reichs New York Counterpoint, Mozart og Nielsens konserter med Royal Northern Sinfonia, et nytt stykke for klarinett og strykekvartett av David Bruce – Gumboots  – inspirert av gumboot-dans fra gruvearbeidere i Sør-Afrika, og et recital-album med russiske og franske komponister med den amerikanske pianisten Bradley Moore. Vi anbefaler å lytte til  den siste utgivelsen Asphalt Cocktail,  som er et slags lockdown-prosjekt. Dette er en svært intelligent og ambisiøs utgivelse med Julian Bliss og perkusjonisten Jobb Burges.

En lockdown favoritt fra Julian Bliss, Webers klarinett kvintett med Carducci strykekvartett.