INFO Close

Kathryn Stott piano

Kathryn Stott piano

Kathryn Stott er internasjonalt anerkjent som en av Storbritannias mest allsidige og fantasifulle musikere og er blant dagens mest etterspurte pianister. Hun er med i en rekke kammermusikkgrupper, spiller med noen av verdens ledende instrumentalister og opptrer på store internasjonale konsertscener. Stott har også vært kunstnerisk leder for flere konsertserier og festivaler, og har utviklet en omfattende og svært variert innspillingskatalog.

Hun er født i Lancashire, studerte ved Yehudi Menuhin School og Royal College of Music, og var prisvinner under Leeds internationale pianokonkurranse i 1978. Blant hennes lærere finner vi Nadia Boulanger, Vlado Perlemuter og Kendall Taylor. I tillegg til en travel karriere som artist, er hun gjesteprofessor ved Royal Academy of Music i London og klaverprofessor ved Norges musikkhøgskole. Stott har opptrådt og gjort CD-innspiller med med Yo-Yo Ma i nesten 30 år, og sammen har de jevnlig turnert i Europa, USA, Sør-Amerika og Østen.

Hun er spesielt interessert i samtidsmusikk og har fått flere verker skrevet spesielt til seg. Blant annet har hennes musikalske samarbeid med komponisten Graham Fitkin ført til sju urframføringer.
Stott er også en ambassadør for tango og annen latinamerikansk dansemusikk. Dette gjenspeiles i den Grammy-vinnende CD-en «Soul of the Tango» og etterfølgeren «Obrigado Brasil» som hun spilte inn sammen med Yo-Yo Ma og ledende søramerikanske musikere.

Innspillingene hennes inkluderer mange konserter og solorepertoar, som alle Faurés soloverker og Kabalevskys konserter. Hun har også spilt inn CD-er med Truls Mørk, Christian Poltéra, the Hermitage String Trio, Guy Johnston, the Doric strykekvartett, Noriko Ogawa og Tine Thing Helseth.

Fra 2009-2014 var hun kunstnerisk leder for Manchester Chamber Concerts Society, og hun har vært gjestende kunstnerisk leder for Incontri i Terra di Siena. Hun er hyppig gjest på internasjonale festivaler både som solist og kammermusiker. Nylig spilte hun på Kennedy Centre i Washington DC, Tonhalle i Zürich og BBC Proms. I 2014 turnerte hun også med cellisten Giovanni Sollima og opptrådte med JP Jofre og hans Hard Tango Chamber Band. I 2015 har hun turnert både på New Zealand, i Australia og Østen.