INFO Close

Koka Nikoladze

Komponist, artist, teknolog, multi-instrumentalist og instrumentoppfinner

Koka Nikoladze (30.09.1989) er komponist, artist, teknolog, multi-instrumentalist og instrumentoppfinner. Han er født og oppvokst i Georgia og har base i Oslo.

Koka begynte å spille fiolin i en alder av fem år og ble uteksaminert fra Tbilisi Statlige konservatorium som utøvende fiolinist i 2010. Han har studert komposisjon ved Staatliche Hochschule für Musik und Darstellende Kunst Stuttgart og har en master i utøvende musikkteknologi ved Norges Musikkhøgskole.

Rett etter studiene var han praktikant ved NOTAM og fullførte der tolv prosjekter som utforsket samspillet mellom musikk og teknologi. I 2016 ble Koka doktorgradstipendiat ved Norges Musikkhøgskole med et prosjekt som utforsker animert notasjon og sanntidskomposisjon.

Kokas musikk blir jevnlig fremført på alle de viktigste musikkfestivalene og har blitt urfremført ved blant annet Donaueschinger Musiktage, Vancouver New Music Festival, PODIUM Festival, Düsseldorf Festival, MTV Festival og ULTIMA.

Koka er også kjent som oppfinner og produsent av elektromekaniske instrumenter og hans oppfinnelser har blitt presentert i Discovery Channel, ARTE, Deutsche Welle, BR, MTV VICE, WIRED, GIZMODO og New York Magazine.

How Things Fall er Kokas siste prosjekt der han utforsker kunstens nye posisjon som et digitalt investeringsobjekt. Har kunst blitt et prosjekt for de som ikke rakk å kaste seg på bitcoin-eventyret i tide?  Den nye blokkjede-teknologien NTF gjør det mulig å selge digitale originaler, og har ført til en rivende prisutvikling på digital kunst.  Men hva er det du egentlig eier når du har kjøpt et digitalt kunstverk?