INFO Close

Marianne Beate Kielland mezzosopran

Marianne Beate Kielland mezzosopran

Vår kunstneriske leder fra i fjor er tilbake. Marianne Beate Kielland er en av de fremste sangerne på den internasjonale konsertscenen i dag. Hun har medvirket på rundt 50 innspillinger av oratorier, operaer, kantater og sanger; et drøyt titall av disse er soloalbum og hun er en av få norske sangere som er Grammynominert. Det skjedde i 2012 for albumet Veslemøy Synsk med musikk av Grieg og Olav Anton Thommessen.

Tidlig i karrieren valgte hun vekk opera. «Det ligger mer penger og berømmelse der. Men jeg synes den direkte formidlingen til publikum er mer givende enn å gå via en teaterrolle.»

Om Marianne Beate skriver Gramophone: «The mezzo-soprano is quite outstanding: strong, firm, sensitive in modulations, imaginative in her treatment of words, with a voice pure in quality, wide in range and unfalteringly true in intonation.”

Hun opptrer jevnlig med fremstående dirigenter som Philip Herreweghe, Rinaldo Allessandrini, Fabio Biondi, Jordi Savall, Masaaki Suzuki,  Andrew Manze og Helmut Rilling.