INFO Close

Ole Christian Haagenrud

piano

Ole Christian Haagenrud blir regnet som en av Norges mest lovende unge pianister.

Han har fullført det prestisjefylte diplomstudiet ved Norges musikkhøgskole og mottatt en rekke priser og utmerkelser. Han har gjort seg sterkt bemerket i nasjonale og internasjonale konkurranser, og i 2014 ble han tildelt Robert Levins festspillpris.

Haagenrud har vært solist med orkestre som Bergen Filharmoniske Orkester, Kringkastingsorkesteret og Lithuanian National Symphony Orchestra, og mange av hans konserter har blitt overført på nasjonal og internasjonal TV og radio.

Han er også en svært ettertraktet kammermusiker og akkompagnatør og har samarbeidet med musikere som Lars Anders Tomter, Henning Kraggerud og Arve Tellefsen. Haagenrud deltar også jevnlig på store festivaler i Norge og i utlandet og har hatt solo- og kammermusikkopptredener i land som Danmark, England, Kina, Kroatia, Latvia, Litauen, Nederland, Polen, Portugal, Russland, Slovakia, Slovenia, Spania, Sveits, Sverige, Tyskland, Østerrike og i USA.

Haagenrud har spilt ved scener som Concertgebouw i Amsterdam, Brahms Saal, Musikverein i Wien, og JF Kennedy Center i Washington DC – for å nevne noen.