INFO Close

Saskia Giorgini

piano

Saskia Giorgini har vært en sentral musiker på Risør kammermusikkfest de siste årene.

Hun var vinner av den internasjonale Mozart-konkurransen i Salzburg i 2016, hvor hun også fikk spesialprisen for beste tolkning av bestillingsverket. I Risør tenker vi på henne som en utøver med glimrende teknikk og en vakker og rørende lyd, med fraseringer fulle av fantasi og ren musikalitet.

Giorgini fikk sine første pianotimer i en alder av fire. Som femtenåring begynte hun på pianoakademiet «Incontri col Maestro» i Imola, hvor hun studerte med Riccardo Risaliti, Leonid Margarius og Louis Lortie. Samtidig ble hun uteksaminert fra Conservatorio di Torino med Claudio Voghera, med de høyeste karakterene og utmerkelsene. Hun fullførte deretter studiene ved Accademia di Musica di Pinerolo med Enrico Pace, på KUG i Graz med Julius Drake, og på Mozarteum Salzburg med Pavel Gililov.

Debutalbumet hennes med pianomusikk av George Enescu fikk stor anerkjennelse: «SaskiaGiorginis idiomatiske virtuositet er helt i ett med Enescus lydverden …» (Gramophone magazine).

Hun har nå gjort tre innspillinger for Pentatone: en anerkjent Schöne Müllerin med tenoren Ian Bostridge, og to CD-er som ble utgitt høsten 2021 – Resppighi Songs og Liszts Harmonies Poétiques et Religieuses.

Opplev Saskia Giorgini på dissse konsertene under Risør Kammermusikkfest

Onsdag kl. 15.00 i Risør kirke Vinder fra øst 

Torsdag kl. 15.00 i Risør kirke I nytt lys 

Fredag kl. 15.00 i Risør kirke Drømmebilder 

Lørdag kl. 15.00 i Risør kirke Røtter 

Søndag kl. 12.30 i Risør kirke Tause stemmer 

Søndag kl. 15.00 i Risør kirke Avslutningskonserten