INFO Close

Vebjørn Anvik piano

Vebjørn Anvik piano

Vebjørn Anvik er utdannet ved Norges musikkhøgskole i Oslo og Ferenc Liszt akademi i Budapest. Han studerte piano med Eline Nygaard, Einar Steen-Nøkleberg og Peter Feuchtwanger, og har deltatt i mesterklasser med Elisabeth Leonskaja og Hans Leygraf. I Norge vant han den nasjonale pianokonkurransen for ungdommer «Ungdommens Pianomesterskap» i tre forskjellige alderskategorier. Vebjørn Anvik er kjent for mange som pianisten i Grieg trio.

Vebjørn Anvik opptrer ofte som solist, og blant annet vært solist Oslofilharmonien og Det Norske Kammerorkester. Hans CD-innspillinger inkluderer Mozarts konsert for to pianoer KV 365 (Chandos) med Det Norske Kammerorkester og Iona Brown, sammen med Håvard Gimse, og Thoresen / Ravel Piano Works (Fabra).

I 1993 ble Vebjørn Anvik tildelt den prestisjetunge Levin-prisen for sitt pianospill. Han har opptrådt som solist og kammermusiker på mange europeiske musikkfestivaler. Fra 2004-2009 var han med-kunstnerisk leder av Stavanger International Chamber Music Festival sammen med kollegene i Grieg Trio.

I tillegg til å fortsette sin utøvende karriere, er Vebjørn Anvik førsteamanuensis ved Norges musikkhøgskole.