INFO Close


Romjulskonsert i Risør kirke


Fredag 30. Desember kl. 18.00 ønsker Risør kammermusikkfest igjen velkommen til romjulskonsert i vakre Risør kirke.
I år har Tine Thing Helseth invitert med seg et stjernelag av musikere. Du kan glede deg til å høre sangeren Mari Eriksmoen, pianist Sveinung Bjelland og gitarist Jarle Storløkken i samspill med Tine Thing Helseth.

Musikere og program

Med sin vakre stemme og sceniske utstråling har Mari Eriksmoen erobret opera- og konsertscener over hele verden, og blitt en av våre mest ettertraktede sopraner. Når musikkmagasinet til BBC i år skulle kåre de beste kvinnelige sangere fra Norge gjennom tidene, kom seks sangere med på listen, og Mari Eriksmoen var en av tre nålevende sangere som ble løftet frem.

 

Sveinung Bjelland har i flere år stått i første rekke blant våre klassiske pianister. Han har blitt beskrevet som en musiker som har en sjelden evne til å ikle seg musikken han spiller og at lytteren finner seg behagelig fastholdt i hans grep. Sveinung har besøkt Risør og Kammer- musikkfesten flere ganger og han er professor i klaver både ved Norges Musikkhøgskole og ved Universitetet i Agder.

 

Jarle Storløkken er en eminent gitarist, arrangør og komponist. Han jobber mye innenfor jazz-sjangeren, med korps og med storband. Han har vært fast inventar på festivalens konserter: Tine med venner, hvor han både spiller og syr programmene sammen med sine finslepne arrangementer. Han arrangerer omtrent alt som Tines 10 blåsere: “Ten Things” fremfører.

 

Konsertens fire musikere er alle kjent for å kunne bevege seg stødig mellom mange musikalske uttrykk. Her blir det perler fra det klassiske repertoaret, og gode melodier fra flere sjangere. Det blir selvfølgelig også musikk som hører høytiden til, så gled deg.

 

Du kan varme opp til konserten med å lytte til Tine Thing Helseth vakre og kritikerroste juleplate: Mitt hjerte alltid vanker, som KulturSpeilet omtalte som ‘Den definitive juleplate’. Lytt, og finn ut om du er enig.

 

Velkommen til en konsert med de beste av det beste, både av artister og musikk.