INFO Close
Kjøp billett

Avtrykk #3: Musikk som maktkritikk

FREDAG 01. JULI 2022  KL.11:30

Samtale med Vigdis Hjort, Jørn Simen Øverli og Ruth Wilhelmine Meyer 

For den tyske teaterkunstneren Bertolt Brecht gjør musikken det mulig å bevare det poetiske i teatret, samtidig som teatret slik Brecht også ville, kan arbeide politisk gjennom å kommunisere direkte med publikum og avsløre illusjon. De fire utøverne som står på scenen i Tilbud og etterspørsel har hver sin inngang til Brechts arbeid. Forfatter Vigdis Hjort leser Brechts tekster. Jørn Simen Øverli har gjendiktet og synger Brechts sanger. Vokalist Ruth Wilhelmine Meyer arbeider musikalsk og poetisk med fremmedgjøringseffekter, og musiker Espen Leite er opptatt av musikk som dramaturgisk virkemiddel i teatret. I denne samtalen vil de dele perspektiver på tekst og musikk som kritisk praksis.

I samtaleprogrammet Avtrykk vil utøvere, komponister og publikum sammen med musikkviter Hild Borchgrevink utforske hvordan musikk og samfunn kan påvirke hverandre, med utgangspunkt i utvalgte verk fra festivalens program.

Hild Borchgrevink er stipendiat ved Norges musikkhøgskole der hun arbeider med hvordan språk former ideer om musikk og hvordan musikken selv kan få språklignende funksjoner og fungere retorisk og reflekterende. Ved siden av utdanning i musikkvitenskap har hun også en praktisk master i kunst og offentlige rom og er interessert i hvordan musikk både skaper og er en offentlighet.

ARENA: Risør kunstpark