INFO Close
Kjøp billett

Oriental Winds of the Baroque i Kunstparken

TIRSDAG 28. JUNI 2022  KL.22:00

Oriental Winds of the Baroque

Rolf-Erik Nystrøm – saxofon 

Nils Økland – fiolin

Elisabeth Holmertz – vokal  

Kouame Sereba – vokal, dodo, perkusjon 

Jesús Fernández Baena theorbe

Generøs og ustoppelig musikalitet er signaturen til den profilerte saxofonisten Rolf-Erik Nystrøm, kjent fra POING og en lang rekke rock, world, impro, og klassiske sammenhenger.

Nå har tar han med seg et kjempelag til Risør. Musikere som er satt sammen for en musikalsk reise i renessanse-, barokk- og folkemusikk fra ulike deler av verden. Dette er musikere som inviterer oss som lyttere inn til å høre forbindelser, både mulige og faktiske mellom historie, musikk, kulturell utveksling, samfunn og bevissthet.

Rolf-Erik Nystrøm vil med dette prosjektet fordype seg i ideen om å gjøre et prosjekt som undersøker opprinnelsen til vår vestlige musikk med barokken som innfallsport.

På en helt annerledes måte, viser disse musikerne barokkmusikkens bånd til orienten, det afrikanske kontinentet, Sør-Amerika og til Norden. Vi snakker om helt usannsynlig svingende og bemerkelsesverdig musikk som fyller deg med glede! Barokkmusikken oppstod ikke i en magisk kilde i Sentral-Europa på 1600-tallet. Tvert imot ble den til gjennom innvandring, erobring, assimilering, åpenhet og nysgjerrighet. Denne musikken griper tak i de klingende resultatene av det multikulturelle Europa i barokken, i tillegg til inspirasjonskildene som ligger bak. Så her er det altså ikke et-og-et stykke, men sidestillinger og sammensmeltninger av hjertens lyst.

Les mer om verkene

ARENA: Kunstparken Prestegata 15