INFO Close

Familiedag lørdag 29. juni

Familiedag, lørdag 29. juni kl. 11.00 – 14.30

Lørdag 29. juni lager vi en skreddersydd formiddag for våre minste festivaldeltakere. I og rundt Risørhuset blir det aktiviteter og moro for hele familien. Vi har tre forestillinger som passer for hele familien, og bana kan blant annet  lage sitt eget instrument, eller sin helt egen festivalmaske.

Sammen med alle barn og musikere fra festivalen lager vi festival-parade kl. 13.30. Vi går fra Risørhuset til torvet der vi kan oppleve forestillingen Til havs

 

Forestillinger under familiedagen

Kl. 11.00  Skolen, på Scenehuset

 Barneteaterprosjektet Skolenhandler om barns tanker om begrepet skole, og hva skolen er til for. Forestillingen utspiller seg i et klasserom og låner formen av en undervisningstime. I forestillingen medvirker 12-16 barn i alderen 6 -9 år fra Risør, en voksen skuespiller og slagverkduoen Percelleh. Materialet til forestillingen arbeides fram under et 5 dager langt verksted i uke 26 sammen med pedagogene og skuespillerne Martin Hasselgren og Alejandro Bonet. Skolen fremføres lørdag 29. juni på Scenehuset i Risør.

Kl. 12.15  Konsert med lærere og elever fra kulturskolen, på Risørhuset

Sangerne:

Amelia Myre Dale, Siv Værland, Terese Smevold, Lina Birgitte Jørgensen, Elise Guddal, Lea Solfjeld, Eline Christensen og Sigrun Eikeland Arnevik

Lærerbandet:

Stein Jonassen, kapellmester og arrangør, Jostein Kristensen, bass og gitar, Ole Jonassen, Trommer og Geir Espen Flesje, gitar

Kl. 14.00  Til havs, på torvet

Drypp, drypp, drypp, slik starter fjerde satsen i Beethovens sjette symfoni, pang-brak smeller tordenværet og regnet øser ned. Om du hører etter blir musikken til bilder: vind, bølger og hav. Bli med på eventyr som foregår ved, over og under vann!

Ravel, Debbusy, Rimsky-Korsakov, Beethoven, Händel og Mendelssohn har alle skrevet musikk som handler om vann, og gjennom denne musikken får vi en historie om stormer, skipbrudd, blekksprut og savn. Historien fortelles gjennom musikk, bevegelse og dans, i et univers uten ord.

Til havs har gjort stor suksess i vårt naboland, og skuespillerne Martin Hasselgren og Alejandro Bonnet har turnert gjennom hele Sverige med denne fantasifulle forestillingen.

«…sommarens bästa scenunderhållning i Stockholm» /Gunilla Brodrej, Expressen.

Forestillingen varer i 35 minutter og passer for alle fra 3 til 90 år