meny X

Lansering av Risørboken «En liten åpen by» av Victor Norman

Lansering av Risørboken «En liten åpen by» av Victor Norman

«Risør II», 26.juni kl. 13.00 på Torvet

 

Velkommen til lansering av Risørboken «En liten åpen by» av Victor Norman! Under lanseringen får vi høre forfatteren selv i samtale med redaktørene Oddvar Mykland og Finn Holmer-Hoven om boken. I tillegg vil det bli en hilsen fra ordfører Per Kristian Lunden, noen ord fra forlagsredaktør Lars Aase i Cappelen Damm – og selvsagt musikalske innslag.

Bokens forfatter, Risørgutten Victor Norman, kommer fra et tradisjonsrikt sjøfartsmiljø i Risør. Han har vært professor i samfunnsøkonomi ved Norges Handelshøyskole, her var han også rektor senere. Han er en profilert økonom som har skrevet flere bøker, faglige vedlegg og artikler, holdt foredrag og vært gjesteprofessor ved flere universiteter i utlandet. Han har dessuten et stort politisk engasjement – hans far var ordfører i Risør i flere år, og Norman satt selv i Bondeviks andre regjering som arbeids- og administrasjonsminister i perioden 2001-04.

Kort om redaktørene:

Finn Holmer-Hoven var sjefsredaktør for Fædrelandsvennen i Kristiansand fra 1995 – 2007. Som redaktør var han kjent for sin skarpe penn og sine uredde meninger. Den 76 år gamle Holmer-Hoven er utdannet statsviter ved Universitetet i Oslo og er dosent i offentlig administrasjon. Han var rektor ved daværende Agder Distriktshøgskole fra 1983 – 87. Holmer-Hoven har vært medlem av hovedstyret i Norsk Redaktørforening og leder av Rogaland og Agder Redaktørforening.

Oddvar Mykland er tidligere mangeårig redaktør av Bladet Risør og senere Aust-Agder Blad. Med sitt skarpe blikk for viktig, ofte kontroversielt samfunnsstoff har han satt dype spor etter seg i lokalsamfunnet Risør, også som politisk reporter i Agderposten. Etter en del år som kritiker of samfunnsrefser på sidelinja akter den fargerike og debattglade Mykland i en alder av 76 år å gjøre politisk comeback og vil inn i bystyret for Risør Arbeiderparti etter høstens kommunevalg.