INFO Close

Lansering av Risørboken «En liten åpen by» av Victor Norman

«Risør II», 26.juni kl. 13.00 på Torvet

 

Velkommen til lansering av Risørboken «En liten åpen by» av Victor Norman! Under lanseringen får vi høre forfatteren selv i samtale med Finn Holmer-Hoven.  I tillegg vil det bli en hilsen fra Risør kommune, noen ord fra forlagsredaktør Lars Aase i Cappelen Damm – og selvsagt musikalske innslag.

Bokens forfatter, Risørgutten Victor Norman, kommer fra et tradisjonsrikt sjøfartsmiljø i Risør. Han har vært professor i samfunnsøkonomi ved Norges Handelshøyskole, her var han også rektor senere. Han er en profilert økonom som har skrevet flere bøker, faglige vedlegg og artikler, holdt foredrag og vært gjesteprofessor ved flere universiteter i utlandet. Han har dessuten et stort politisk engasjement – hans far var ordfører i Risør i flere år, og Norman satt selv i Bondeviks andre regjering som arbeids- og administrasjonsminister i perioden 2001-04.

 

Finn Holmer-Hoven var sjefsredaktør for Fædrelandsvennen i Kristiansand fra 1995 – 2007. Som redaktør var han kjent for sin skarpe penn og sine uredde meninger. Den 76 år gamle Holmer-Hoven er utdannet statsviter ved Universitetet i Oslo og er dosent i offentlig administrasjon. Han var rektor ved daværende Agder Distriktshøgskole fra 1983 – 87. Holmer-Hoven har vært medlem av hovedstyret i Norsk Redaktørforening og leder av Rogaland og Agder Redaktørforening.