INFO Close
Cathrine Winnes er årets kunstneriske gjesteleder


Cathrine Winnes er årets gjest i den kunstneriske ledelsen!Cathrine Winnes er årets kunstneriske gjesteleder


Kunstnerisk leder for Risør kammermusikkfest, Tine Thing Helseth, velger hvert år en ny kunstnerisk samarbeidspartner for å utvikle programmet for festivalen. For kammermusikkfesten i 2024 har hun valgt den anerkjente dirigenten Cathrine Winnes som sin co-pilot. Vi gleder oss stort til å dele det programmet de to har satt sammen for å glede oss alle.

–Jeg føler meg både beæret og glad, det er enormt inspirerende å jobbe med en stor musikerpersonlighet som Tine, sier Cathrine Winnes. Vi er allerede godt inne i kreative prosesser, og nå gleder jeg meg til en egen liten salong-serie, der vi skaper nærkontakt med alt fra musikkhistoriens pionerarbeid – til hemmelig smug-musisering bak lukkede dører!

Anerkjent dirigent

Cathrine Winnes er en anerkjent dirigent og musikalsk innovatør som har gitt betydelige bidrag til den nordiske musikkverdenen. Hun har viet seg til å fremme et mer inkluderende repertoar innenfor musikkmiljøet og listen over fremstående nordiske orkestre og teatre hun har samarbeidet med, er imponerende.

I 2019 var Winnes også programleder for den svenskproduserte dokumentarserien «She Composes Like a Man», som i tillegg til å få strålende kritikker ble nominert til Rose d’Or-prisen. Serien tar for seg kvinnelige komponister gjennom tidene og hvordan kampen for likestilling også fant sted i konsertsalene.

Siden 2015 har Cathrine innehatt stillingen som sjefdirigent og kunstnerisk leder for Blåsarsymfonikerna i Sverige. Hun har også dirigert en rekke prestisjefylte orkestre, inkludert Oslo-filharmonien, Sveriges Radios Symfoniorkester, Kungliga Filharmonikerna og mange flere.

Spennende program

Hennes kunstneriske visjon har vært kjent for å inkludere dristige programvalg som bringer sjelden fremført romantisk musikk og glemte mesterverk fra det 20. århundre tilbake til publikum. Hun har også satt søkelys på verker komponert av kvinnelige komponister som Lili Boulanger og Grażyna Bacewicz, og har hatt æren av å urfremføre flere samtidsverk.

Foto: John Andresen