INFO Close


Erindringsbilder – Risør kammermusikkfest 2023

Kjære alle sammen!

Tittelen for årets festival kan gi mange assosiasjoner. Den peker mot det som har vært. Noen kan oppleve at den har i seg noe vàrt og vakkert. Kanskje litt lengsel? Den handler om å huske – eller ikke glemme. Erindringsbilder inneholder mange forskjellige sider, og vi opplever at det åpner mer enn det begrenser.

Og forhåpentlig trigger det nysgjerrigheten!

For eksempel handler konserten vi har valgt å kalle De tre giganter, om møtet mellom Brahms, Grieg og Tsjaikovskij 1.nyttårsdag 1888. Og konserten Venner av Munch, om Edvard Munch og hans musikalske venner. Risør feirer sitt 300-årsjubileum i år, og i konserten Romantiske Risør får dere et bilde – en erindring – av nyromatikken i Risør med Agathe Backer Grøndahl, Arne Garborg og Gustav Mahler.

Magiske Risør

Hvis jeg selv erindrer tilbake til 2009 og til min første festival i Risør, så har jeg et klart bilde av at jeg skulle til den kuleste festivalen som fantes. Nå har det gått noen år, og jeg er blitt både eldre og noen opplevelser rikere, og jeg synes fortsatt Risør kammermusikkfest er den kuleste festivalen. Jeg kan ikke få sagt hvor utrolig stas jeg synes det er å være ny kunstnerisk leder for festivalen.

Risør by har en helt unik atmosfære og er et perfekt sted for å lage en festival, fylt med både store og mer intime konsertopplevelser. Jeg elsker at musikerne og jeg kan slå av en prat med publikum, mens vi går over Torvet i sola med en is i hånda på vei til neste øvelse eller konsert!

Man kommer tett på hverandre, og det er da magien oppstår.

Musikere fra hele verden fyller byen med musikk

Hvert år fremover skal jeg ha med meg en gjesteleder og sparringspartner som jeg kan spille ball med, drodle om ideer med, og som skal ha ansvar for noen av konsertene på festivalen. I år har jeg fått med meg pianisten Alice Sara Ott. Vi ble kjent da jeg bodde i Berlin, og hun er ikke bare en inspirerende og unik musiker, hun er også en god venn. Alice gleder seg stort til å komme til Risør!

Det blir konserter i Risør kirke, i Hollenderhagen, i Risørhuset, på Torvet, hjemme-hos konserter og ikke minst en stor jubileumskonsert på Stangholmen! Det blir nattkonsert, festivalpub og barnekonserter. Denne festivalen er for alle! Opplevelsene står i kø, og det hele avsluttes med Beethovens tredje klaverkonsert med Alice Sara Ott og Risør Festival Strings. En begivenhet du ikke må gå glipp av!

Jeg er veldig begeistret for årets musikere. En av de største gledene ved å få være kunstnerisk leder, er å kunne invitere gode kolleger og musikere som jeg elsker å spille med. Musikere jeg beundrer og som jeg har lyst til at alle dere andre skal få oppleve. Karen Gomyo, Mari Eriksmoen, Isata Kanneh-Mason, Julia Hagen, Enrico Pace og Benjamin Appl kommer. Det blir ekte tango med Cuarteto SolTango og unike opplevelser med Marit Larsen og Ingrid Bjørnov. Og Risør Festival Strings. Og enda har jeg ikke nevnt alle.