INFO Close


Nasjonalt talentkurs for messingblåsere!


Tine Thing Helseth og Risør kammermusikkfest inviterer til kurs for messingblåsere, og alle interesserte i alderen 15-19 år oppfordres til å søke!
Lærere på kurset er Sebastian Haukås, trompetist i Forsvarets Stabsmusikkorps, og Audun Breen, solotrombonist i Oslo-Filharmonien. Alle deltagere får spille på mesterklasse med Tine Thing Helseth.

Kursperiode:               Søndag 23. juni kl. 11.00 til onsdag 26 juni kl. 12.00

Søknadsfrist:              20. februar 2024

Aldersgruppe 15–19 år (Kurset kan ta imot søknader fra spesielt talentfulle blåsere som er under aldersgrensen)

Kurset avholdes i Risør og deltagerne bor på flermannsrom på Risør pensjonat. Kurset er gratis, men det er en deltakeravgift på kroner 1700 som dekker kost og losji.

 

Kurset vil inneholde:

  • kammermusikk med veiledning
  • interpretasjon/spilletimer
  • foredrag
  • korte konserter i forbindelse med Risør kammermusikkfest.

Deltagerne får veiledning og undervisning av dyktige lærere og mentorer. En viktig del av programmet vil være samspill der de unge musikerne får spille sammen med instrumentalister på egen alder og med profesjonelle musikere på høyt nivå.

 

Kurset avholdes i Risør og deltagerne bor på flermannsrom på Risør pensjonat. Kurset er gratis, men det er en deltakeravgift på kroner 1700 som dekker kost og losji.

 

Tine Thing Helseth har arrangert kurs for blåsere i forbindelse med Risør kammermusikkfest siden 2018. I 2023 åpnet kurset for yngre talenter,  i 2024 utvides kurset med flere plasser.

Søknad

Søk på kurset ved å sende oss en e-post til adm@kammermusikkfest.no innen 20. februar 2024. I eposten skriver du noen ord om deg selv. Vi ønsker å vite din alder og hvor du bor. Legg også ved lenken til prøvespillvideo som du har lastet opp. (Se retningslinjer for prøvespillvideo)

Søknadene behandles av vår jury og søkere kan forvente svar før 10. mars

Retningslinjer for prøvespillvideo

Prøvespill: Du skal sende oss en video med et opptak av et selvvalgt verk (5–10 minutters varighet) med, eller uten, akkompagnement. Velg et verk som viser dine ferdigheter på en best mulig måte.

Opptaket skal være med synkronisert video og lyd. Gjør opptaket forfra, slik at du vises i helfigur (ca. 3 meter unna kameraet). Notestativ må ikke skygge for deg. Prøv ut på forhånd om lyd og bilde blir bra før du gjør opptaket. Ofte kan man få god nok kvalitet med en smarttelefon/iPhone.

Opptaket skal være et «liveopptak»: Det er ikke anledning til å klippe i filen. Husk at vi er mest interessert i dine beste kvaliteter, ikke om det sniker seg inn en feil.

Format: Videofiler er ofte for store til å legges ved i epost. Du kan laste opp videoen som «ikke oppført» på YouTube.com.

Navngi videoen med INSTRUMENT, NAVN OG PRØVESPILL RBK24, eksempelvis: ”Tuba, Lise Hansen, Prøvespill RBK24”.

Oppgi komponist og tittel i beskrivelsesteksten under videoen.

Innsending og frist: Link til opptaket deles innen 20. februar, og gjerne tidligere om du har mulighet til det.

Det er tillatt å sende lenke til opptaket fra Ung Filharmoni prøvespill 2024, hvis du har det tilgjengelig.