INFO Close


Ny kunstnerisk leder for Risør kammermusikkfest


Trompetisten Tine Thing Helseth trår inn som ny kunstnerisk leder for Risør kammermusikkfest fra og med festivalen i 2023. I 2023 har hun invitert med seg Alice Sara Ott som kunstnerisk sparringspartner.
Det er en stor glede å presentere Tine Thing Helseth som ny kunstnerisk leder for Risør kammermusikkfest. Internasjonalt er Helseth en svært ettertraktet musiker, og er en av Norges mest folkekjære klassiske artister.

Tine Thing Helseth er godt etablert som en av sin generasjons ledende trompetister med sin sjelfulle, lyriske klang. Hun har vært solist med ledende orkestre over hele verden, i tillegg til alle de store norske orkestrene.

Hennes gjennombrudd kom i 2006 da hun var finalist i Eurovision Young Musician i Wien foran 50.000 mennesker samt millioner av TV-seere.

Helseth har gitt ut en rekke prisbelønte album, og med debutalbumet Trumpet Concertos, (Haydn, Albinoni, Neruda, Hummel)  ble Tine belønnet med Spellemannpris som Årets nykommer 2007 – som første klassiske musiker noensinne. Hennes siste album Seraph, ble gitt ut i 2022 med gode anmeldelser i The Guardian og BBC Music Magazine. Ballades musikkanmelder Ola Nordal har valgt ut Seraph som et at de beste albumene som ble gitt ut i 2022.

Tine Thing Helseth har gjestet Risør kammermusikkfest en rekke ganger, og som medlem av festivalens kunstneriske råd har hun vært aktivt med i planleggingen av de tre siste festivalene. Vi får en kunstnerisk leder som kjenner kammermusikkfesten godt, og som har store ambisjoner på festivalens vegne.

Alice Sara Ott

I 2023 har Tine valgt å ha med seg den internasjonale klassiske pianisten Alice Sara Ott som kunstnerisk sparringspartner. Hun er en kunstnerisk kreativ kraft som jobber aktivt med å fornye det klassiske musikkfeltet. Ott utgir sine plater på Deutsche Grammophon, og spiller regelmessig med verdens beste orkestre. Alice Sara Ott skal spille flere konserter under årets festival, og vi gleder oss til å ønske henne velkommen til Risør.

Risør kammermusikkfest 2023

Årets festival arrangeres fra tirsdag 27. juni til søndag 2. juli.

Årets festivalprogram slippes på våre hjemmesider i starten av februar. Billettsalget starter 6. mars.