INFO Close

Helge Jordal

Helge Jordal, født og oppvokst i Bergen, har gjennom sin karriere satt dype spor i norsk kulturliv som en allsidig skuespiller, musiker og regissør. Etter å ha fullført examen artium ved Fana gymnas, kastet han seg inn i en rekke yrker før han fant sin lidenskap på teaterscenen. Hans tidlige arbeid ved Nationaltheatret og senere ved Den Nationale Scene i Bergen ble fundamentet for en imponerende karriere.

På teaterscenen har Jordal briljert i et bredt spekter av roller, fra klassiske karakterer til moderne musikaler. Hans tolkninger har begeistret publikum og kritikere, og han har vært en markant skikkelse i norsk teaterverden gjennom flere tiår. Samtidig har hans engasjement som regissør og musiker bidratt til å forme norsk scenekunst på flere nivåer.

I tillegg til sin teaterkarriere har Helge Jordal gjort seg bemerket som en av Norges fremste filmskuespillere. Med en imponerende filmografi har han portrettert et bredt spekter av karakterer, fra actionhelter til hverdagslige mennesker. Han har mottatt flere priser og utmerkelser for sitt arbeid på lerretet, og hans bidrag har vært avgjørende for norsk filmkunst.

Helge Jordal har også utforsket musikkens verden med stor suksess. Som frontfigur for bandet Jordal Express har han markert seg som en dyktig rockesanger og låtskriver. Hans lidenskap for musikken har ført til flere utgivelser og vellykkede konserter, og han har begeistret publikum med sitt talent både på scenen og i studio.

(Foto – Jørn H. Moen)