INFO Close
Julian Bliss spiller på Risør kammermusikkfest

Julian Bliss

klarinett

Julian Bliss er en av verdens fremste klarinettister, og endelig kommer han tilbake til Risør. Han utmerker seg som solist, kammermusiker, jazzartist, masterclass-leder og utrettelig musikalsk oppdagelsesreisende. Han har inspirert en generasjon unge musikere som utvikler av instrumenter i  Conn-Selmer-serien med rimelige klarinetter, og introduserer et betydelig nytt publikum til instrumentet sitt.

Julian begynte å spille klarinett som fireåring og studerte ved University of Indiana og i Tyskland under Sabine Meyer.

Julian Bliss har spilt på de fleste av verdens ledende festivaler og spillesteder, inkludert Gstaad, Mecklenburg Vorpommern, Verbier, Wigmore Hall (London) og Lincoln Centre (New York). Som solist har han dukket opp med et bredt spekter av internasjonale orkestre, fra Sao Paolo Symphony, Orchestre de Chambre de Paris, og Auckland Philharmonia, til BBC Philharmonic Orchestra, London Philharmonic og Royal Philharmonic Orchestra.

I 2010 etablerte han Julian Bliss Septet, og laget programmer inspirert av the King of Swing, Benny Goodman, og latinmusikk fra Brasil og Cuba som har blitt fremført til stappfulle hus i festivaler, Ronnie Scotts (London), Concertgebouw (Amsterdam) og over hele USA.

Platene får fantastiske anmeldelser fra kritikere. Nyere prosjekter inkluderer Mozart & Weber-kvintetter med Carducci strykkvartett; Schuberts Shepherd on the Rock med Christopher Glynn (piano) og Sophie Bevan (sopran); Steve Reichs New York Counterpoint; Mozart og Nielsens konserter med Royal Northern Sinfonia; et nytt stykke for klarinett- og strykekvartett av David Bruce – Gumboots  – inspirert av gumboot-dans fra gruvearbeidere i Sør-Afrika, og et recital-album med russiske og franske komponister med den amerikanske pianisten, Bradley Moore. Lytt til den siste utgivelsen Asphalt Cocktail, som er et slags lockdown prosjekt. En svært intelligent og ambisiøs utgivelse med Julian Bliss og perkusjonisten Jobb Burges.