INFO Close

Maximilian Hornung

Maximilian Hornung er en fremstående cellist som har etablert seg som en ledende utøver i sin generasjon. Han har jevnlig opptrådt som solist med anerkjente orkestre som London Philharmonic Orchestra, Philharmonia Orchestra, og Pittsburgh Symphony Orchestra, dirigert av navn som Daniel Harding, Yannick Nézét-Séguin, og Mariss Jansons. Hornung har også en imponerende diskografi, inkludert prisvinnende innspillinger som har tjent ham ECHO Klassik-priser.

Han begynte sin musikalske reise med cello allerede som åtteåring og vant førsteprisen i ARD Music Competition. Etter å ha blitt solocellist i det Bayerske Radioorkesteret som 23-åring, har han etablert seg som en ettertraktet artist i internasjonale konsertsaler som Musikverein i Wien og Concertgebouw i Amsterdam. I tillegg til sine soloprestasjoner, har Hornung spilt kammermusikk med anerkjente musikere som Anne-Sophie Mutter og Daniil Trifonov.

Hornung har også påtatt seg kunstneriske oppdrag, inkludert å være kunstnerisk leder for Traunsteiner Sommerkonzerte siden 2022. Han fortsetter å forbløffe og inspirere publikum over hele verden med sin lidenskap for cello og musikk.

(Foto – Marco Borggreve)