INFO Close

Roderick Williams

Roderick Williams har et variert musikalsk repertoar som spenner fra barokkmusikk til nyskapende verdenspremierer. Han har oppnådd internasjonal anerkjennelse ved å opptre på fremstående operascener som Royal Opera House Covent Garden, English National Opera, Dutch National Opera, Dallas Opera, Bregenz Festival og Oper Köln. Williams har vært en sentral aktør i flere bemerkelsesverdige verdenspremierer, inkludert verk som Alexander Knaifels «Alice in Wonderland» og Sally Beamishs «Judas Passion.»

På konsertscenen har Roderick Williams samarbeidet med verdenskjente orkestre og ensembler, blant annet London Philharmonic Orchestra, London Symphony Orchestra og Berlin Philharmonic. Han har et allsidig repertoar som spenner fra klassiske sanger til nyskapende komposisjoner, inkludert nylige verdenspremierer.

Som solist har Williams imponert publikum på anerkjente steder som Wigmore Hall og Musikverein. Hans tolkninger av britiske komponisters verker og hans engasjement for å fremføre nye musikkstykker har vunnet ham ros. Hans omfattende diskografi inkluderer prisbelønte innspillinger av operaverk og engelske sanger.

Med en imponerende rekke prestisjetunge priser, inkludert Royal Philharmonic Societys Singer of the Year, og en æresutnevnelse til OBE (Order of the British Empire) for hans bidrag til musikkverdenen, har Roderick Williams gjort betydningsfulle bidrag til det internasjonale musikkmiljøet. Hans fremtidige prosjekter, som inkluderer rollen som Germont i «La Traviata» og artistisk lederskap ved ulike festivaler, lover å berike musikkverdenen med hans bemerkelsesverdige talenter. Ikke minst kan det nevnes at han også hadde æren av å opptre ved kroningen av kong Charles III, noe som understreker hans betydelige rolle i britisk musikkliv.

(Foto – Theo Williams)