INFO Close

Tine Thing Helseth

trompet

Tine Thing Helseth er nå en del av den kunstneriske ledelsen av festivalen. Hun har vært i Risør mange ganger, og har også vært ansvarlig for blåsekurset som har blitt arrangert under festivalen tidligere. Etter hennes konsert i 2013 på BBC Proms med BBC Scottish Symphony har Tine Thing Helseth raskt etablert seg som en av verdens ledende trompetsolister. Som omreisende solist gjester hun jevnlig ledende orkestre og konserthus over hele verden. Hun er en musiker som også utforsker og utfordrer sjangergrensene, anerkjent for sin unike klang og særegne musikalske stemme.

I 2007 ga Tine ut sitt debut-album, som hun mottok Spellemannprisen «Årets nykommer» for, og som av Aftenposten ble utnevnt til «Årets klassiske album».
Hennes andre album fra 2009, Mitt hjerte alltid vanker, solgte til gullplate etter kun tre uker. Albumet Storyteller fulgte i 2011 som det første av i alt fire album utgitt på EMI. I 2013 gav hun ut det selvtitulerte albumet TINE. Denne utgivelsen ble nominert til Classic Brit Awards og vant pris under Echo Klassik Awards i Tyskland.
I august 2017 feiret Tine 30-årsdagen sin med en storslagen bursdagskonsert i Operaen og utgivelse av nytt album, Never Going Back. Her viser Tine en ny og hittil ukjent side av seg selv: som en stilsikker singer-songwriter.

Tine har stått for urfremførelsen av mange trompetkonserter, blant andre Trumpet Concerto av Bent Sørensen og Chuted’Ètoiles av Mathias Pintscher, sistnevnte med premiere i Londons Royal Albert Hall under BBC Proms.

Foruten solistkarrieren er Tine svært aktiv. I juni 2013 lanserte hun festivalen tine@munch på Munchmuseet i Oslo. Hun sto selv som kunstnerisk leder, og trakk en rekke store klassiske utøvere fra hele verden til festivalen. Tine er i tillegg kunstnerisk leder i tenThing, et brassensemble bestående av ti jenter som møttes i studietiden, og som turnerer både i Europa, USA og Asia. Tine Thing Helseth Quintet (TTHQ) er et band med filosofien «God musikk er god musikk, uansett sjanger».