INFO Close

Yeol Eum Son

Yeol Eum Son er en pianist kjent for sin eleganse, følelse for uttrykksfulle nyanser og evne til å formidle dramatiske kontraster. Hennes raffinerte stil demonstrerer imponerende teknisk kontroll og en empatisk forståelse for de følelsesmessige temperamenter i verkene hun tolker. Drevet av en naturlig nysgjerrighet for å utforske ulike musikalske sjangre og stiler, søker hun å avsløre det hun beskriver som «ren essens» i alt hun framfører.

Med stor etterspørsel som solist og kammermusiker har Yeol Eum mottatt strålende kritikk for dybden i sine tolkninger. Hennes utvikling som en allsidig musiker har blitt beriket gjennom samarbeid med dirigenter som Lorin Maazel, Dmitri Kitajenko, Valery Gergiev, Antonio Pappano og Andrew Manze, samt norske Eivind Aadland

Son fikk internasjonal oppmerksomhet i oktober 2004, da hun som 18-åring opptrådte som solist og framførte Liszts klaverkonsert nr. 1 med New York Philharmonic Orchestra under dirigent Lorin Maazel på deres Asia-turné. Hun gjentok samarbeidet med Maazel og New York Philharmonic da de returnerte til Seoul Arts Center i februar 2008, denne gangen som solist i Beethovens klaverkonsert nr. 2.

Son har også utmerket seg som en betydelig musiker gjennom sine innspillinger, inkludert Mozart klaverkonsert nr. 21 med Sir Neville Marriner og Academy of St. Martin in the Fields, som ble Marriners siste opptak før hans død.

I tillegg til sitt virke som pianist har Son markert seg som kunstnerisk leder for musikk i PyeongChang-festivalen, en av Sør-Koreas største klassiske musikkfestivaler. Hun ble hyllet for sin kreative og innovative programmering, og har også vært en produktiv skribent med en månedlig spalte i JoongAng Sunday, en av Sør-Koreas mest leste aviser. Disse skriftlige bidragene ble senere samlet og utgitt som en bok i 2015.

(foto – Marco Borggreve)