INFO Close


Om festivalen

I den lille, hvite trehusbyen Risør arrangeres Risør kammermusikkfest den siste uken av juni hvert år. Med sine vakre hvite hus, trange gater med bugnende rosebusker som slynger seg oppetter husveggene, sjarmerende hager, og et lite torg som ligger i havnen, er dette de mest idylliske omgivelser for en kammermusikkfestival.

Festivalen er kjent for å ha de største klassiske musikerne i verden på programmet, og musikerne ber pent om å få komme tilbake år etter år fordi de trives så godt i Risør. Den lille byen skaper en intim atmosfære for både musikere og publikum.

Kirken er midtpunktet for de klassiske konsertene, og på kirkebakken kan man slå av en prat med de internasjonale stjernene før de haster av gårde til neste konsert. Det arrangeres rundt 30 konserter i løpet av 6 intense festivaldager.

De siste årene har huskonserter hjemme hos folk i Risør vært veldig populære. Hjemme i stua, i de små idylliske trehusene, får man muligheten til å se husene på innsiden samtidig som man kan nyte den intime atmosfæren slike huskonserter gir.

På de mange kirkekonsertene er det i hovedsak det klassiske repertoaret som fremføres. Andre populære konsertarenaer er Rådhuset som byr på konsertopplevelser med alt fra barokkforestillinger med teater til konserter med foredrag.

På kvelden vil vi anbefale deg og ta turen til konsertstedet Hødnebø som ligger en liten spasertur fra Risør sentrum. I et nedlagt utstillingslokale kan du nyte de ypperste artistene innen jazz, klassisk og pop-musikk presentert på en uformell måte, og her er det også både bar og food-truck.

Hvert år er det også en stor utendørskonsert på Stangholmen som ligger noen minutters båttur fra Risør torg.  Mellom 1000 og 1500 mennesker bruker å ta turen til øya. De siste årene er det Kristiansand symfoniorkester som har spilt på utendørsscenen som står midt i naturens eget atrium sammen med solister fra hele verden. Sommeren 2020 er det sangeren Helene Bøksle som skal være solist med orkesteret. Med både musikere og publikum fra hele verden skaper denne festivalen en liten uke hvor verden kommer til Risør og magiske konserter både skapes og kan oppleves.