INFO Close


Oppdag Risør

Når man besøker Risør, kjent som Den hvite by ved Skagerak, under Risør kammermusikkfest, er det en unik mulighet til å utforske og oppleve mer enn bare musikk. Risør er en by rik på kultur, historie og gastronomi, og et besøk her kan berike alle sanser.

Kunst, kultur og kulinariske opplevelser

For de kulturelt interesserte er Risør Kunstpark et must. Etablert på begynnelsen av 1990-tallet i det som tidligere var Risør gymnas, står Kunstparken i dag som hjertet i Kunstbyen Risør. Dette kreative huben huser 14 atelier for aktive kunstnere og kunsthåndverkere, sammen med utstillingslokaler og en koselig kafé. Det regnes som et av Sørlandets fremste visningssteder for samtidskunst, kunsthåndverk og design, og det legges stor vekt på å styrke det kunstfaglige miljøet gjennom både ordinære leieavtaler og tilbud om atelierer knyttet opp til kommunens kunstnerstipend.

For de som ønsker å nyte godt av lokale kulinariske opplevelser, er et besøk til Tollboden 1865 sterkt anbefalt. Med en filosofi som legger vekt på mat av høyeste kvalitet, jobber kokkene her tett med lokale leverandører for å tilby det beste av sesongens råvarer. Menyen, om enn ikke den største, er nøye sammensatt for å inkludere delikatesser som ørret, kveite, andebryst og hjort, alt kortreist og tilberedt med stor omsorg. Tollboden 1865 understreker Risørs posisjon som en kulinarisk hovedstad på Sørlandet.

Mer info

Det anbefales at alle som planlegger et besøk til Risør, også tar seg tid til å utforske mer om byen gjennom Visit Norways nettsider. Her finner man verdifull informasjon om alt Risør har å tilby, fra kulturelle perler til gastronomiske opplevelser. Sjekk ut Visit Norway for mer informasjon om Risør og planlegg ditt besøk for en fullstendig opplevelse av denne sjarmerende byen ved Skagerak

Vi anbefaler alle våre gjester å besøke Visit Norways nettsider om Risør: https://www.visitnorway.no/reisemal/sorlandet/risor/