INFO Close
Cathrine Winnes er årets kunstneriske gjesteleder

Cathrine Winnes

Cathrine Winnes er en anerkjent dirigent og musikalsk innovatør som har gitt betydelige bidrag til den nordiske musikkverdenen. Hun har viet seg til å fremme et mer inkluderende repertoar innenfor musikkmiljøet og har samarbeidet med en imponerende liste over fremstående nordiske orkestre og teatre.

I 2019 var Winnes også programleder for den svenskproduserte dokumentarserien «She Composes Like a Man», som i tillegg til å få strålende kritikker ble nominert til Rose d’Or-prisen. Serien tar for seg kvinnelige komponister gjennom tidene og hvordan kampen for likestilling også fant sted i konsertsalene.

Siden 2015 har Cathrine innehatt stillingen som sjefdirigent og kunstnerisk leder for Blåsarsymfonikerna i Sverige. Hun har også dirigert en rekke prestisjefylte orkestre, inkludert Oslo-filharmonien, Sveriges Radios Symfoniorkester, Kungliga Filharmonikerna og mange flere.

Hennes kunstneriske visjon har vært kjent for å inkludere dristige programvalg som bringer sjelden fremført romantisk musikk og glemte mesterverk fra det 20. århundre tilbake til publikum. Hun har også fokusert på verker komponert av kvinnelige komponister som Lili Boulanger og Grażyna Bacewicz, og har hatt æren av å urfremføre flere samtidsverk.

(Foto – John Andresen)