INFO Close

Håvard Gimse piano

Håvard Gimse piano

Håvard Gimse har vært regelmessig i Risør siden starten for 30 år siden. Han regnes som en av Norges fremste musikere med et bredt og allsidig repertoar. Han er ettertraktet både som solist og som kammermusiker, i tillegg til at flere av Skandinavias beste klassiske artister foretrekker ham som sin akkompagnatør.

Hans forkjærlighet for skandinavisk og norsk klassisk musikk har gjort han til en av de mest innflytelsesrike artister på denne arenaen. Gjennom sitt arbeid med å fremme mindre kjent musikk fra denne regionen har han høstet gode kritikker, og mottatt priser fra Diapson og Gramophone Chritics Choice.

Håvard Gimse har gitt konserter på mange av verdens mest prestisjetunge konsertscener, inkludert Wigmore Hall, Carnegie Hall (New York), Palais des Beaux Arts (Brüssel), og Concertgebouw (Amsterdam). Nylige soloopptredener inkluderer the Recital Hall i St. Petersburg, Suk Hall i Praha, og Konzerthaus i Berlin. Av kammermusikk kan nevnes samspill med Truls Mørk i en årrekke, med flere turnèer bl.a. til USA, Japan og Italia. Berlin Konzerthaus og Carnegie Hall med Tine Thing Helseth kan også nevnes, samt nylige konsertopptredner i Beethovenhaus Bonn med Alina Pogostkina og Wigmore Hall med Marianne Thorsen.