INFO Close

Håvard Gimse

Håvard Gimse, en fremtredende norsk konsertpianist og plateartist, har oppnådd internasjonal anerkjennelse takket være hans unike musikalske tilnærming og talent. Han har vunnet prestisjetunge priser som Diapason d’Or og Gramophone’s Editor’s Choice for sine enestående innspillinger, inkludert samarbeid med cellisten Truls Mörk. Gimse har imponert publikum på verdenskjente scener, og hans engasjement for å utforske nordisk repertoar, samt samarbeid med musikere fra forskjellige sjangre, har bidratt til å berike musikalsk dialog.

Gimse er æresborger i sin fødeby, Kongsvinger, hvor hans musikalske reise begynte som seksåring. Han har studert under veiledning av anerkjente lærere ved anerkjente musikkinstitusjoner og har vunnet flere fremragende priser, inkludert «Lindeman-prisen,» en av Norges mest prestisjefylte musikkpriser. Han har også et sterkt engasjement for kammermusikk og har ledet kammermusikkfestivaler, i tillegg til å være professor ved Norges musikkhøgskole.

Håvard Gimse er en musikalsk mester som har beriket den klassiske musikkverdenen med sin lidenskap, varierte repertoar og evne til å engasjere publikum på tvers av sjangre og generasjoner.

(photo – Ilja Hendel)