INFO Close

Herborg Kråkevik

Herborg Kråkevik har gjort seg bemerket på både film og scene som en imponerende artist og skuespiller. Født i Jondal, Hardanger, innledet hun sin kunstneriske reise med kabaretsamarbeidet med Kenneth Sivertsen i 1995, etterfulgt av suksessen med den selvkomponerte forestillingen «Haugtussa» basert på Arne Garborgs diktsyklus.

Hun har også markert seg som skuespiller med roller som Eliza i «My Fair Lady» og i teateroppsetninger som «Victoria,» «Funny Girl,» og «Kærlighedens Farve.» Som filmskuespiller har hun bidratt til produksjoner som «Jakten på nyresteinen» og «Det største i verden.»

Kråkevik har spesielt utmerket seg som sanger og kabaretartist, med album som «Herborgs verden» og «Kråkeviks songbok.» Hennes tolkninger av klassiske sanger har truffet et bredt publikum, og albumet «Kråkeviks songbok» solgte over 200 000 eksemplarer, og hun ble hedret som Årets Spellemann i 2000. Hennes unike kombinasjon av humor, parodier og dypt inderlige musikalske prestasjoner gjør Herborg Kråkevik til en imponerende skikkelse i norsk kulturliv.

(Foto – Agnete Brun)