INFO Close

Johanna Rudström

Johanna Rudström startet denne sesongen med rollen som Komponisten i Strauss’ Ariadne auf Naxos på Kungliga Operan i Stockholm, der hun for øyeblikket er engasjert som gjestesolist. Johanna vil denne våren synge Hermia i En midtsommernattsdrøm og Tiggerkvinnen i Sondheims Sweeney Todd. Den kommende sesongen 2023/24 begynner med Suzuki i Madama Butterfly, etterfulgt av rollen som Donna Elvira i en ny produksjon av Don Giovanni, begge ved Kungliga Operan.

Johanna Rudströms tidligere roller på Kungliga Operan inkluderer Angelina i Askepott, Cherubino i Figaros bryllup, Donna Elvira i Don Giovanni, Eve/Young Tristessa i verdenspremieren på Tristessa, Mercedes i Carmen, Olga i Eugen Onegin, Dimitri i Giordanos Fedora og Karolka i Jenůfa. Hun har sunget Flosshilde i Rhingullet og Ragnarok, og Rossweisse i Valkyrien. Johanna har også opptrådt som Arsamene i Händels Serse, Blumenmädchen i Parsifal og Den ukjente unge kvinnen i den samtidsaktuelle Medea av den svenske komponisten Daniel Börtz.

I 2017 sang Johanna Rudström rollen som Fjodor i Boris Godunov i konsert og opptak med Göteborgs Symfoniker dirigert av Mo Nagano, både på Göteborg Konserthus og Stockholm Konserthus.

Johanna Rudström har tidligere vært gjest ved Grand Théâtre de Genève der hun opptrådte i rollen som La Styliste i Cherubinis Médée. Hun har også deltatt i den samtidsoperaen Son of Heaven av den japanske komponisten Moto Osada ved Vadstenaakademiet i Sverige.

Johanna Rudström ble utdannet i 2014 ved Operahøgskolen i Stockholm. Hun har også studert ved Musikkhøyskolen i Malmö og Det Kongelige Danske Musikkonservatorium.

(Foto – Nadja Sjöström)