INFO Close

Mathias Eick

Den norske trompetisten Mathias Eick har, med sin karakteristiske klang og uttrykksfulle spill, markert seg som en fremragende solist og en sjeldent dyktig ensembleleder. Hans melodiøse komposisjoner, fremført av et verdensklasseband, har begeistret lyttere over hele verden.

Gjennom årene har Eick dedikert seg til å styrke både sin rolle som solist og ensembleleder. Han lar alltid musikkens behov styre sammensetningen av sitt ensemble, i tråd med det britiske avisen The Guardian beskriver som «a cinematic interest in musical storytelling.»

Mathias Eick kommer fra en familie hvor musikken har stått sterkt. Han startet sin musikalske reise ved pianoet som femåring og plukket opp trompeten året etter, en trofast følgesvenn for resten av livet. Eick, som regnes som en multiinstrumentalist, behersker vibrafon, kontrabass, gitar og klaverinstrumenter. Han har mottatt flere priser, inkludert «International Jazz Talent»-prisen, Statoilstipendet, og DNB-prisen. Han er også knyttet til navn som Chick Corea, Jaga Jazzist, Manu Katché, og Trondheim Jazz Orkester.

Når han nå besøker Risør, har han med seg sin kvintett bestående av toppmusikere.

(Foto – Colin Eick)

Mathias Eick – Trompet

Andreas Ulvo – Piano

Håkon Aase – Fiolin

Audun Erlien – Bass

Torstein Lofthus – Trommer