INFO Close

Sanae Yoshida

Sanae Yoshida er en pianist basert i Oslo som jevnlig arbeider med både samtidsmusikk og klassisk repertoar som solist, kammermusiker og ensembledeltaker. Hun har et nært samarbeid med flere komponister og har urfremført en rekke verk.

Som kunstnerisk forskningsstipendiat ved Norges musikkhøgskole/Det norske kunstneriske forskningsprogrammet jobber Yoshida med prosjektet «Det mikrotonale pianoet – og den velspilte tolkeren».

Yoshida er medlem av Ensemble Ernst og er grunnleggeren av Ensemble Temporum, et Oslo-basert ensemble for samtidsmusikk.

Som medlem av Fragaria Vesca spilte hun inn kammermusikkverk av David Monrad Johansen i 2015, utgitt på SIMAX. CD-en ble nominert til «Spellemannsprisen» i klassen for klassisk musikk. I 2015 spilte hun også inn samtidsmusikkverk av Øyvind Mæland på LAWO-etiketten. Året etter spilte hun inn kammermusikkverk av Halfdan Cleve, igjen med Fragaria Vesca. I 2023 vil Lawo utgi hennes første soloalbum, bestående av verk for mikrotonalt piano.

Hun har vært solist med blant annet Kringkastingsorkesteret, Bergen Filharmoniske Orkester og Barratt Due Symfoniorkester. Yoshida har opptrådt som solist på flere festivaler, blant annet Ultimafestivalen, Festspillene i Bergen, Iliosfestivalen, Impuls Graz (Østerrike), Ferienkurse für Neue Musik Darmstadt (Tyskland) og Engadin Summer Music Festival (Sveits). Som kammermusiker og ensembledeltaker har hun spilt sammen med en rekke anerkjente ensembler og orkestre.

Etter studier ved Toho Gakuen School of Music i Tokyo, flyttet Sanae Yoshida til Norge i 2005 for å studere med professor Jiri Hlinka ved Barratt Due musikkinstitutt. Senere studerte hun flere år med professor Håkon Austbø. Yoshida bor på Nesodden, en kort båttur fra Oslo.